Θα έρθει και η ώρα σας Μυκονιάτες!

Μύκονος. Ένα από τα ομορφότερα νησιά της χώρας. Το νησί των ανέμων που κάποτε έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες. To νησί που επιλέγουν τουρίστες από όλο τον κόσμο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Αυτή η Μύκονος, όμως, σήμερα έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο βόθρο. Σε ένα μόνιμο καθεστώς εκμετάλλευσης του οποιοδήποτε πατάει το πόδι του εκεί. Σας φέρνω για παράδειγμα, κάτι που διάβασα πριν από λίγες μέρες και αφορά σε έναν Αμερικανό τουρίστα, ο οποίος πλήρωσε 836 ευρώ για καλαμάρια, έξι μπύρες και τρεις σαλάτες..

Φανταστείτε τώρα τη δυσφήμιση που θα υποστεί η χώρα μας από αυτό. Και δυστυχώς δεν πρόκειται για το μόνο. Στην πολυπόθητη για πολλούς παραλία της Ψαρού, δύο ξαπλώστρες με μία ομπρέλα ξεκινάνε από 120 ευρώ και φτάνουν σε αμέτρητα χιλιάρικα εάν οι αρμόδιοι μυριστούν χρήμα. Από την παραλία, μέχρι το σουβλάκι και τη διανυκτέρευση πιάνουν τον κώλο του τουρίστα. Του χρεώνουν ό,τι τους κατεβάσει στο μπετοναρισμένο τους μυαλό μιας και δεν έχει βρεθεί κανείς με κότσια να βάλει τάξη στο απέραντο αυτό κωλοχανείο.

Την ώρα, μάλιστα, που οι εργαζόμενοι και κάθε λογής νέος που πηγαίνει σεζόν για να βγάλει δύο φράγκα, ψωμολυσσάει από τις τρομακτικές τιμές, κάνει το σκατό του παξιμάδι και μένει σε κάτι απαράδεκτα καταλύματα στοιβαγμένος με καμιά δεκαριά άλλους. Όσα βλέπει η πεθερά..

Δυστυχώς, τα κακά αυτά μαντάτα κάνουν τον γύρο του κόσμου. Βουίζει η υφήλιος για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση στη Μύκονο. Αλλά το χειρότερο είναι ότι στις ξένες χώρες δεν λένε για τη Μύκονο, λένε για την Ελλάδα. Η χώρα μας διασύρεται έτσι στις ξένες φυλλάδες. Που να ξέρει ο τουρίστας από την Καλιφόρνια ή το Λονδίνο, εκτός από 120 γελείους τηλεαστέρες της ξένης σοουμπίζ, τι είναι η Μύκονος. Η μόνη εικόνα που έχουν είναι από τις τιμές που διαβάζουν για τις σαλάτες και τα σουβλάκια.

Μια ακατάπαυστη δυσφήμιση της Ελλάδας, από άκρη σε άκρη, και όλο αυτό εξαιτίας μιας ομάδας αληταριών που διοικούν αυτή τη στιγμή τη Μύκονο. Μια μαφία Τούρκων, Αλβανών και κάποιων λίγων Ελλήνων. Και μιλάω ξεκάθαρα για μαφία, καθώς στο νησί δεν υπάρχει ίχνος αστυνομίας. Όλα είναι υπό παράλυση, κάποιοι λίγοι κάνουν κουμάντο, κάνουν ό,τι θέλουν και φυσικά δεν τιμωρούνται.

Αλλά για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε να συνεχίζεται αυτή η σαβουρίαση; Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια έκτροπα και να μην υπάρχει ίχνος τιμωρίας. Δεν επιτρέπεται δήμαρχος συμβιβασμένος και εκεί. Και τώρα που το σκέφτομαι, μια καλή ιδέα θα ήταν να στείλουμε τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο των 3Β εκεί να τους βοηθήσει, που φημίζεται για καλή διοίκηση και ατολμία να σηκώνει ανάστημα.  

Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε ένα νησί να καταστρέφει μια ολόκληρη βιομηχανία, τη μοναδική βιομηχανία που έχουμε, την τουριστική με αποτέλεσμα να έχει τραγικές επιπτώσεις σε μια ολόκληρη χώρα. Τι φταίει ο φουκαράς ο ξενοδόχος και ο εστιάτορας στη Θάσο και σε κάθε μικρό νησί που καταστρέφεται και τιμωρείται για να βγαίνει κερδισμένη η μαφία της Μυκόνου; Ο έντιμος εστιάτορας που πληρώνει τους φόρους του και δεν αισχροκερδεί σε αντίθεση με τα λαμόγια της Μυκόνου;

Και δεν δέχομαι «εγώ δεν φταίω, εκείνος φταίει». Όλοι φταίνε. Όταν κάθεσαι και ανέχεσαι αυτή την κατάσταση είστε συνένοχοι. Ο ένας θα πάρει από το καλαμαράκι, εσύ θα πάρεις από το ενοικιαζόμενο και ο άλλος από την ξαπλώστρα. Γι’ αυτό και κάνετε όλοι τουμπεκί, γι’ αυτό και πρέπει όλοι μαζί να τιμωρηθείτε. Να ανέβει άμεσα ο ΦΠΑ στη Μύκονο στο 60%. Θες να κλέψεις; Κλέψε αλλά θα τα χρυσοπληρώσεις μετά. Σε όλα, στα κέντρα εστίασης, στο Nammosκαι τα συναφή, να πάνε όλα στο 60%.

Να δω τότε αν είστε μάγκες όλοι εσείς. Και όχι μόνο αυτό. Να εγκατασταθεί μόνιμα στο νησί τμήμα του ΣΔΟΕ με τουλάχιστον 20 άτομα που κάθε 15 μέρες θα αλλάζουν. Με δική τους αστυνομία για προστασία μήπως και εξαλειφθεί πια αυτό το καρκίνωμα. Να δούμε τότε βάζουν μυαλό οι αληταράδες που νομίζουν ότι η Μύκονος είναι τσιφλίκι τους; Και να μπουν και στη θέση τους όλοι αυτοί που κάνουν τα στραβά μάτια ότι δήθεν δεν υπάρχει θέμα ανομίας και παραβατικότητας.

Εγώ και εσύ δηλαδή που είμαστε απλοί πολίτες που θέλουμε να κάνουμε τα μπάνια μας στα νερά της Μυκόνου γιατί να στερούμαστε του δικαιώματος να πάμε; Γιατί αφαιρείται η δυνατότητα απο μερίδα τουριστών να πάνε στο νησί της επιλογής τους; Γιατί απλά είναι πολύ λίγοι αυτοί που μπορούν να πληρώσουν τόσο κερατιάτικα για να διακοπάρουν εκεί. Με συνέπεια το 95% του παγκόσμιου τουρισμού να μην μπορεί καν να σκεφτεί να πλησιάσει.

Για να απλώσεις την αρίδα σου στις χρυσαφένιες άμμους πρέπει να είσαι είτε λαμόγιο είτε μαφιόζος για να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις παράλογες τιμές των 200 ευρώ και άνω. Όμως όλοι αυτοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ερημώσουν την Ελλάδα και να ξεκάνουν τον τουρισμό για να περνάνε καλά πέντε-δέκα αλήτες και άλλοι πόσοι συμβιβασμένοι. Ας τελειώνουμε μια και έξω με την παρακμή και την ανοχή.

Δυστυχώς, λυπάμαι που θα το πω αλλά η Μύκονος είναι τελειωμένη για τα επόμενα χρόνια. Ήρθε η ώρα να φτάσουμε στα άκρα. Ας την ισοπεδώσουμε, λοιπόν, μήπως και δοθεί ένα μάθημα στην ελληνική επικράτεια και τον κλάδο του τουρισμού. Προτείνω, μάλιστα, να διακοπούν άμεσα οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις Μυκόνου με την Αθήνα αλλά και χώρες του εξωτερικού. Είστε τόσο μάγκες Μυκονιάτες; Να ζήσετε με τα καϊκάκια σας όπως παλιά να δείτε τη γλύκα. Πάρτε και το 60% ΦΠΑ να στρώσετε. Πάρτε και έλεγχο κάθε βράδυ από το ΣΔΟΕ μήπως και γίνετε άνθρωποι. Άντε να δούμε πόση μαγκιά κουβαλάτε να χαρούμε κι εμείς..