Ιερώνυμε μην πυροβολείς την Ορθοδοξία

Πόσο προφήτες είμαστε που μήνες τώρα φωνάζουμε για τα εκκλησιαστικά και ύποπτα οικονομικά κόλπα με τις υπόγειες διαδρομές του Ιερώνυμου. Αυτού που χωρίς τσίπα προχώρησε σε ένα νέο deal με τον Τσίπρα ξεπουλώντας χωρίς ιερό και όσιο την μισθοδοσία των κληρικών, αυτού που ξεπούλησε μισοτιμής τα φιλέτα της χώρας.

Όπως μισοτιμής -λες και είναι κιλότες στην λαϊκή- ξεπουλάς Ιερώνυμε τα φιλέτα της χώρας που δεν ανήκουν στην Εκκλησία αλλά στον ελληνικό λαό και απορώ πως ακόμα την έχουν γλυτώσει τα Αγια Δισκοπότηρα, τα ασήμια, τα μανουάλια.
Πούλα, πούλα, πούλα είναι κάτι που έχεις αποδείξει ότι μπορείς να κάνεις σωστά. Θα τα πουλήσουμε όλα. “Ότι έχει και δεν έχει” μείνει όρθιο στην Εκκλησία.
Τα έργα και οι ημέρες σου θα διδάσκονται ως παράδειγμα προς αποφυγή. Χρόνια από την αρχή της κρίσης σιωπάς ύποπτα. Παρακολουθείς όπως έχω ξαναγράψει σιωπηλός τα γεγονότα και ξεπουλάς. Με ποιες διαδικασίες άραγε δεν μας είπες ποτέ πώς ξεπούλησες τον Αστέρα Βουλιαγμένης, την λίμνη Βουλιαγμένης, το Island και ποιος ξέρει και τι άλλο από αυτά που δεν γνωρίζουμε.

Είχαμε γράψει για το καλοστημμένο εκκλησιαστικό… «κόλπο γκρόσο» στο ορφανοτροφείο στην Βουλιαγμένη που πέταξες στον δρόμο τα ορφανά για να το πουλήσεις σε Αραβο-Τουρκο-Μουσουλμάνους επενδυτές.

Ο Ιερώνυμος σε νέες περιπέτειες αδιαφορώντας για το ποίμνιο του για άλλη μία φορά, προχώρησε σε μία συμφωνία με τον πρωθυπουργό που σήκωσε σκόνη αντιδράσεων από τους κληρικούς αλλά και όλους τους ηγέτες Εκκλησιών και Μητροπολίτες. Ο πολυπράγμων Ιερώνυμος κατάφερε για άλλη μία φορά να στρέψει εναντίον του από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, Μητροπολίτες μέχρι τον Πάπα.
Μιλάμε για τρελά γλέντια από αυτά που φαίνεται να γνωρίζει καλά ο “φιλόμουσος” και θαμαστής του Ρουβά, Μαζωνάκη και άλλων λαϊκών αοιδών, Αρχιεπίσκοπος.
Όπως γνωρίζει καλά και από μπίζνες ανά τον κόσμο. Κατάρ, Κίνα, Μόσχα εκεί που μοιράζει σαν φειγ βολάν τα περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας, λες και του ανήκουν.
Με τον άθεο Τσιπρα -που δεν έχει κάνει θρησκευτικό γάμο, δεν έχει βαπτίσει τα παιδιά του και δεν ορκίζεται στο Ευαγγέλιο- και τον πιο μισητό Έλληνα ο Ιερώνυμος έχει βρει το επιχειρηματικό του alter ego. Και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας σε αυτόν τον άνθρωπο που μισεί την Ορθοδοξία του λέει ότι θα αφήσει ιστορία με αυτή την συμφωνία. Και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει για την Ορθοδοξία αυτή η συμφωνία.
Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση στην μάσα, αδιαφορώντας για τον ελληνικό λαό που πεινάει.
Αντί Ιερώνυμε να έχεις πρωτοστατήσει στην κηδεία του Έλληνα, αυτού του παλικαριού που σκότωσαν οι Αλβανοί προτιμάς να αφήσεις ιστορία όπως λες με τις συμφωνίες σου.
Είσαι προδότης Ιερώνυμε και κοιτάς μόνο τα δικά σου συμφέροντα και των κραταιών φίλων σου. Οικογένεια Λάτση, Καραμούζης, ξέρεις εσύ…Η κατάντια σε όλο της το μεγαλείο, όπως αναφέρω σε άρθρο μου. Αν ήταν κάποιος από αυτούς θα είχες πρωτοστατήσει στην κηδεία του, γιατί για εσένα όλα είναι θέμα image τελικά.

Εκκλησία και πολιτικοί δουλεύετε τον λαουτζίκο ρίχνοντας του στάχτη στα μάτια και αμφότεροι αναλώνεστε σε δεξιώσεις ένθερμες χαιρετούρες μεταξύ σας λες και δεν τρέχει τίποτα με άλλοθι τις κοινωνικές συναναστροφές και οι Έλληνες αυτοκτονούν γιατί δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους, να πληρώσουν την ΔΕΗ, την εφορία.

Επί των ημερών σου, προδότη είδαμε την Τούρκικη σημαία να ανεμίζει στον Αστέρα.
Ναι, είσαι ένας προδότης, υποκριτής και φαρισαίος που έχεις ταυτιστεί με μία κάστα πολιτικών και μάνατζερ της συμφοράς Τραπεζικών Ιδρυμάτων, που υφαρπάζουν την περιουσία των φτωχών και καταφρονημένων Ελλήνων.

Παπά Ιερώνυμε όπως έχω ξανατονίσει «αποδεικνύεις για άλλη μία φορά πόσο άχρωμος, άοσμος και ανύπαρκτος είσαι την ώρα που η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ανάγκη από ηγέτες, εμπνευστές με όραμα για να οδηγήσουν τον κόσμο αυτές τις δύσκολες στιγμές και όχι από διεκπεραιωτές και δημοσιοσχεσίτες».

Δεν το γλιτώνεις το ξύρισμα Ιερώνυμε αν ξυπνήσει ο έντιμος, θρησκευόμενος, ορθόδοξος ελληνικός λαός. Ούτε κελί στο ‘Αγιον ‘Ορος, δεν θα βρίσκεις και ούτε οι φίλοι σου μεγαλοεπιχειρηματίες και οι χαραμοφάηδες μαϊντανοί και γλάστρες που αποτελούν το περιβάλλον σου θα μπορέσουν να σε σώσουν. Μέχρι στιγμής πάντως κατάφερες να ξυπνήσουν οι κληρικοί και ποιος ξέρει τι θα σου σέρνουν από άμβωνος αφού τους στέλνεις ξυπόλυτους στα αγκάθια…

Αλέξιος Κοιμήσης
Ένας ευλαβής, υπερήφανος Ορθόδοξος Χριστιανός