Σας πείραξαν και τα αδέσποτα τώρα;

Νωρίς το πρωί κουνήθηκε αισθητά όλη η Ελλάδα από τον σεισμό που σημειώθηκε μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης. Με προηγούμενο τις καταστροφικές δονήσεις στη γειτονική Αλβανία αλλά και τις έντονες αναταράξεις με αρκετές ζημιές το καλοκαίρι, όλοι οι υπεύθυνοι των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας, ανά τους δήμους, βγήκαν στους δρόμους. Ανθρώπινο δυναμικό και οχήματα σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή. Μόνο το αρμόδιο τμήμα των 3Β, του οποίου προΐσταται ο μέγας αρχηγός Σωτηρόπουλος, κοιμόταν με ύπνο βαρύ και δεν εμφανίστηκε πουθενά.

Δεν πήρε χαμπάρι τίποτα και ας βούηξαν οι τηλεόρασεις με το μέγεθος του σεισμού. Όλοι τον ψάχναμε, όλοι ρωτούσαμε που είναι ο ήρωας της περιοχής μας να μας ενημερώσει για τυχόν ζημιές και προβλήματα, έστω να μας καθησυχάσει όπως θα έπρεπε να κάνει γυρνώντας γειτονιά – γειτονιά. Άφαντος, φαίνεται είχε πέσει σε λήθαργο, τα χρόνια που τον βαραίνουν άλλωστε είναι πολλά. Και όπως όλοι οι ηλικιωμένοι, ξύπνησε και βγήκε για το καθιερωμένο καφεδάκι του φορώντας όπως πάντα τη στολή του, με το κόκκινο επαναστατικό του όχημα, ξοδεύοντας τη βενζίνη των Ελλήνων φορολογούμενων.

Σκεφτείτε να είχαν προκληθεί καταστροφές, καθώς 6 Ρίχτερ είναι ισχυρός σεισμός. Ο μέγας Ναπολέων μαζί με τον τιτανοτεράστιο δήμαρχο μας και συντόμως Πρόεδρο της Δημοκρατίας (θα τον τιμήσει η Πολιτεία για το έργο του) που θα βρίσκονταν; Θα έφτιαχναν μήπως κανένα σχέδιο για το πως θα μας ξεβρωμίσουν από τη μπόχα στην οποία μας έχουν ρίξει τόσους μήνες τώρα; Αμφιβάλλουμε. Αν, όμως, τους ρωτήσετε τι συμβαίνει με τη λίμνη Βουλιαγμένης, τον Αστέρα, το Ορφανοτροφείο, το Island και την πλαζ της Βούλας, να είστε σίγουροι ότι θα τα ξέρουν πολύ καλά. Όπως ξέρει πολύ καλά και τα δρομολόγια των πτήσεων των ιδιωτικών αεροσκαφών των Αράβων αφεντικών του! Να τους χαίρεστε, κορόιδα, εσείς που τους ψηφίσατε.

Και κάτι τελευταίο. Θρασύδειλα ανθρωπάκια, βαλθήκατε να κυνηγήσετε τα αδέσποτα που εγώ με δικά μου έξοδα και φροντίδα σώζω γιατί εσείς είστε άχρηστοι να τα προστατεύσετε. Και αυτό γιατί νομίζετε ότι βάζοντάς τα με αυτά τα ανυπεράσπιστα πλάσματα, θα χτυπήσετε εμένα. Είστε πολύ λίγοι αλλά ήρθε η ώρα ο κόσμος να μάθει και αυτή σας την καλοσυνάτη πλευρά. Και καλώ όλους σας, φιλόζωοι των 3Β και όχι μόνο, να ξεσηκωθείτε εναντίον τους και να ρωτήσουμε όλοι μαζί που στην ευχή πάνε τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παίρνει κάθε δήμος για τα αδέσποτα. Πού είναι αυτά τα χρήματα; Τι τα έχετε κάνει; Που έχετε βάλει την έρμη την Κασιδόκωστα να τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να σώσει τα ασυμάζευτα.

Προσεχώς, όμως, θα επανέλθουμε και με αυτό το θέμα και με καινούριες ιστορίες στο σίριαλ της κακοδιοίκησής σας.

Και ένα ερώτημα, γιατί ποτέ δεν έχουν βρεθεί οι ένοχοι που τόσες φορές έχουν πετάξει τόσες φόλες στα 3Β; Μήπως η Πολιτική Προστασία μπορεί να μας βοηθήσει;