Φύγε πριν κάνεις και άλλο κακό

Δούλεμα και μάλιστα χοντρό από το ιερατείο του Ιερώνυμου που έχει και το θράσος να δηλώνει ότι «κορόιδεψε τον Τσίπρα».
Κορόιδεψες δηλαδή τον άθεο, αλλά μάλλον Αρχιεπίσκοπε πάρτο αλλιώς γιατί θα βρεις –για να μην σου πω ότι έχεις βρει ήδη.
Ο λαός Ιερώνυμε αναρωτιέται πότε θα μπει ένα τέλος στην λαίλαπα του ξεπουλήματος της ελληνικής Εκκλησίας που δεν ανήκει ούτε σε εσένα, ούτε στον άθεο Τσίπρα.
Αντί να ασχολείσαι με τα προβλήματα της χώρας και του λαού που πεινάει συνεχίζεις Ιερώνυμε να μας σερβίρεις παραμύθια για να καλύψεις τις διαδρομές της διαπλοκής σου που έχεις στήσει με όλο το σύστημα.
Αντί να φροντίζεις η περιουσία της Εκκλησίας –που ανήκει στον ελληνικό λαό- να αξιοποιηθεί για το καλό του ξεπουλάς. Στο ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης θα μπορούσαν να γίνουν για παράδειγμα υπηρεσίες για φτωχούς, αλλά εσύ ξεπουλάς. Ξεπουλάς ότι δεν σου ανήκει. Τον Αστέρα Βουλιαγμένης σε Τουρκο-Αραβο-Μουσουλμάνους, το Island στον Πανά, την λίμνη Βουλιαγμένης στους Λάτσηδες και ποιος ξέρει τι ακλουθεί.
E, που και που κάνεις και καμία ελεημοσύνη -έτσι για ξεκάρφωμα- από τα κλεμμένα χρήματα του ελληνικού λαού.
Είσαι ανύπαρκτος στα ουσιαστικά προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα. Ανύπαρκτος για τα θέματα με την Τουρκία και τους ισλαμιστές, για τα προβλήματα με την Αλβανία και τον φόνο του νεαρού βορειοηπειρώτη, ανύπαρκτος για τους φτωχούς.
Στους κόλπους της Εκκλησίας πολλά ακούγονται για ανομήματα και παρανομίες και όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, λέει ο λαός.
Αλλά και για αυτά δεν έχεις τίποτα να μας πεις. Απλά δηλώνεις πως θα μιλήσεις τελευταίος. Μα τελευταίος μιλάει ο ένοχος, ο απολογούμενος και ο δειλός Ιερώνυμε. Αυτός που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί μιλάει πρώτος. Μπαίνει μπροστά και ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Τα ξεκαθαρίζει με τον πολιτισμό του άνδρα και όχι της γυναικούλας που φοράει φουστάνια. Εκτός κι δεν μιλήσεις τελικά –κατά την πάγια τακτική σου- γιατί απλά δεν έχεις τίποτα να πεις υπέρ του ποιμνίου του, που το λεηλατούν και το ξεβρακώνουν χρόνια τώρα κυβερνήσεις που παίρνουν εντολές από ξένα κέντρα.
Τι να τους πεις άλλωστε για την νέα τάξη που υπηρετείς από την απαρχή της κρίσης.
Η στάση σου αποτελεί ντροπή για την Ορθοδοξία και δεν αρμόζει σε ηγέτες της. Προσπαθείς μάταια και με βυζαντινές ραδιουργίες να τα ρίξεις όλα επάνω στον άθεο Τσίπρα. Λες και είσαι κάνα παιδάκι που το κορόιδεψαν. Κι αν όντως σε κορόιδεψαν παραιτήσου Αρχιεπίσκοπε γιατί εμείς από εσένα περιμένουμε προστασία και όχι από τον κάθε Τσίπρα.
Χρειαζόμαστε έναν Εκκλησιαστικό ηγέτη σαν τον Ιησού, τον Παλαιό Πατρών Γερμανό, τον Χριστόδουλο και όχι έναν ραδιούργο που κάνει συμφωνίες σε βάρος της Εκκλησίας και του ελληνικού λαού με τους άθεους κολλητούς του.
Φύγε αν δεν μπορείς γιατί δεν μας αξίζει Αρχιεπίσκοπος με διεφθαρμένη αυλή διαπλεκόμενων και ανθελλήνων Ελλήνων πολιτικών, εφοπλιστών και άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της τσέπης τους.
Φύγε αν δεν αντέχεις να είσαι ο δούλος του Θεού…Φύγε αν έχεις επιλέξει να χαριεντίζεσαι με την παρεούλα σου και να κυκλοφορείς ως γνήσιος celebrity με τον Ρουβά, με σωματοφύλακες και λιμουζίνες.
Ιερώνυμε, εκπρόσωπε της κολοσσιαίας ασημαντότητας πάρε τη παρεούλα σου «σάρα, μάρα και το κακό συναπάντημα» και αδειάστε μας την γωνιά. Θέλουμε στην θέση σου ένα φωτισμένο ηγέτη που θα πορεύεται με βάση τον λόγο του Κυρίου και όχι με βάση τα όσα επιβάλουν τα αφεντικά της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Ιερώνυμε, είσαι αποκλειστικά υπεύθυνος για την διαίρεση της Εκκλησίας. Για την διχόνοια που έχεις σπείρει με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και για τους κληρικούς στα χαρακώματα που μιλάνε για «αντιδράσεις πρωτόγνωρες», από μάχες χωρίς κουκούλες μέχρι τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Και τελικά το μόνο έργο που θα έχεις αφήσει φεύγοντας από τον θρόνο σου Ιερώνυμε θα είναι η διάλυση της ενωμένης ορθοδοξίας.