Δείξε μου… τα παπούτσια σου να σου πω τι είσαι!!

«Πού πας μαρή βλαχάρα;» Η παρέλαση του κιτς και της βλαχιάς σε όλο της το μεγαλείο στην ορκωμοσία της κυβέρνησης, που αν υπήρχε fashion police θα σας είχαν κλείσει μέσα.
Γιατί το να είσαι καλοντυμένος δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά θέμα στυλ και επιλογών που σαφώς λείπει από τις κυρίες και τους κυρίους του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και θέμα σεβασμού των θεσμών αλλά και του κόσμου που σας ψήφισε και τρώει στην μάπα την δήθεν άνεση σας με τις επιλογές στο ντύσιμο που αγγίζουν την βλαχιά (χωρίς διάθεση να θίξουμε κανέναν από την περιφέρεια, μία χαρά είναι οι βλάχοι κι έχουν καλύτερη αισθητική από την δική σας και είναι και προκομμένοι).
Στην προκειμένη περίπτωση το βλαχιά έχει να κάνει με την ερμηνεία στο λεξικό Μπαμπινιώτη όπου είναι «η άξεστη, απολίτιστη συμπεριφορά, τόσο σε επίπεδο γλώσσας όσο και εξωτερικής εμφάνισης».
Τα παπούτσια τους; Ε, εδώ μιλάμε για το τέλειο στιλιστικό έγκλημα, στα σαλόνια του Προεδρικού Μεγάρου. «Εδώ είναι Μπαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε», που έλεγε και ο Εγγονόπουλος, ε αυτό μας επιβεβαιώνετε και μας αποτελειώνετε!
Ένα μάτσο κακοντυμένοι μεταφέρουν ως παλιάτσοι και στην πολιτική σκηνή της χώρας και κατ’ επέκταση και στην ζωή μας την έλλειψη αισθητικής τους με το «χύμα» όχι μόνο των στιλιστικών τους επιλογών αλλά και των πολιτικών αποφάσεων.
Ένα «χύμα» που αντανακλά και στις αποφάσεις και κινήσεις τους για την τύχη της χώρας και του έρημου του λαού μας. Και είναι γνωστό ότι οι ενδυματολογικές επιλογές μας ασυνείδητα καθρεφτίζουν τον εσωτερικό μας κόσμο.
Το «έρριξα κάτι έτσι επάνω μου» και πάω να ορκιστώ Υπουργός σαν να πηγαίνω για καφέ για τον φίλο ή την φίλη μου ή σαν να πηγαίνω σε βραδινή δεξίωση με δαντέλες είναι δύο άκρα που σας καθιστούν γελοίους στα μάτια του κόσμου.
Κι αυτό το χύμα στο ντύσιμο σας στυλ καφενείου που θέλετε να μεταφέρετε σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας είναι σαν να πηγαίνεις απροετοίμαστος σε ένα Eurogroup θυμίζει…ή «δεκάρα δεν δίνω για την γνώμη σας και για το πρωτόκολλο, εγώ θα ντύνομαι όπως γουστάρω».
Άσχημο πράγμα η μιζέρια σας κι ακόμα πιο άσχημο που προσπαθείτε να μας την μεταφέρετε με την εικόνα σας. Μπορεί να νομίζετε ότι φοράτε ότι βρείτε μπροστά σας, αλλά στην πραγματικότητα φοράτε αυτό που εκφράζει την ψυχική σας κατάσταση εκείνη τη στιγμή. Τρικυμία εν΄κρανίω -όπως και η συμπεριφορά σας απέναντι στον δύστυχο Ελληνικό λαό.
Φοράτε την μιζέρια και την κακομοιριά του…μυαλού σας.
Κανένα ρούχο πάνω μας δεν είναι τυχαίο. Η επιλογή του οποιουδήποτε ρούχου συνδέεται άμεσα και με το στυλ ανθρώπου που είμαστε –λένε επίσης οι ειδικοί.
Το αν σας αρέσει να κυκλοφορείτε σαν βλάχοι μπορείτε να το κάνετε στα σπίτια σας και στις ιδιωτικές σας κοινωνικές εκδηλώσεις, γιατί –δημόσια- «με το μάτι» κινδυνεύουμε “να συνηθίσει ο νους” μας. Και να κάνετε μόδα το «χύμα» ….Και γιατί οφείλετε να μην μας προσβάλλετε και να μας δείχνετε ότι μας απαξιώνετε και μας έχετε «γραμμένους».
Και πολύ περισσότερο οφείλετε να μην προσβάλλετε την χώρα που εκπροσωπείτε.
Αν βέβαια δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε ότι αλλιώς πας ντυμένος στην παραλία κι αλλιώς σε μία βάπτιση υπάρχει και η λύση…«go home βλάχοι».

Πρώτη δημοσίευση: 08/11/2016 ignomisou.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0