“Εκανε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο”

Πόσες πονεμένες ιστορίες και εκπλήξεις μπορεί να αντέξει πια αυτή η χώρα;  Αγαπητέ Ανδρέα Ανδρεάδη με συγκίνηση διαβάζω την έκκληση σου μέσω twitter να συγκεντρωθούν € 1 δις -από τους πλούσιους και ιδρύματα της χώρας- για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ανδρέα με εκπλήσσεις! Πού ζεις όλα αυτά τα χρόνια; Εκτός Ελλάδος;
Πρώτον: Γιατί σε αυτή την χώρα οι εκάστοτε κυβερνήσεις αποφασίζουν για τα κονδύλια του είδους και όχι οι μεγαλοπαράγοντες -εκτός και αν σε έβαλε μεσάζοντα ο Τσίπρας.
Δεύτερον: Κυβέρνηση και αρμόδιος υπουργός υπάρχει, μπορούσες να μιλήσεις απευθείας και αθόρυβα μαζί τους. Ο τρόπος που επέλεξες να το κάνεις δείχνει ότι δεν αντέχεις την μοναξιά και θέλεις να βγεις από αυτήν και την αφάνεια σου με μία πρόταση -έτσι κουβέντα να γίνεται από τα social media.
Τρίτον: Τώρα “ανακάλυψες την Αμερική”; Καλά εδώ και χρόνια δεν είχες ποτέ διαβάσει ή ακούσει ότι πέφτουν μαχητικά αεροπλάνα μας και ότι εκατοντάδες παλικάρια μας πιλότοι πήγαν αδικοχαμένα -όπως και ο Γιώργος Μπελταδώρος;
Τέταρτον: Θα έχει κι αυτό το Ταμείο την τύχη του πονεμένου ταμείου Μολυβιάτη για τους πυρόπληκτους στην Ηλεία που ακόμα ψάχνουν να βρουν που έχουν πάει τα λεφτά;
Δεν σε είδα ποτέ Ανδρέα μου ως πρόεδρο του κοινωνικού εταίρου ΣΕΤΕ, να ανησυχείς επί των ημερών σου για την τύχη των πιλότων μας και την κακή κατάσταση των πολεμικών αεροσκαφών μας. 
Δεν σε είδα τότε να κάνεις την ίδια πρόταση ως πρόεδρος του ΣΕΤΕ, ως μεγαλοεπενδυτής, ως δισεκατομμυριούχος ξενοδόχος όταν όλοι εδώ και χρόνια γνωρίζουμε την άθλια κατάσταση, μέχρι και το ότι δεν “είχαν να βάλουν καύσιμα στα αεροπλάνα” είχε γραφτεί.
Δεν θυμάμαι ποτέ σε καμία από τις συζητήσεις μας ή σε κανένα από τα γλέντια μας όπως τότε στο “Night Life” στην Μόσχα να ανησυχείς ή να κλαις στην αγκαλιά μου για τις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Γιατί η ευαισθησία τώρα;
Γιατί τόσο δούλεμα στον δύσμοιρο ελληνικό λαό; Μετά από τον ζαχαροπλάστη Κωσνταντινίδη έγραψες κι εσύ ιστορία!

Εύγε στους μοναδικούς πλούσιους Έλληνες πατριώτες, που μας αφύπνισαν διαφημίζοντας τα φιλανθρωπικά τους αισθήματα μέσα από τα social media. 

Κι εγώ Ανδρέα μου κάνω έκκληση για € 10 δις, αλλά  ξέχασες να μας πεις πόσα βάζεις εσύ από την τσέπη σου. Και θα σε παρακαλούσα να μας ενημερώνεις ποιοί και πόσα καταθέτουν στο ταμείο υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων.
Έλεος πια με τόση κοροϊδία και τόσο παραμύθι. 
Βρε δεν μας λες πριν μαζέψεις τα χρήματα για τους Έλληνες στρατιωτικούς, πόσο δίνεις κατώτατο μισθό; Πόσα δίνεις εσύ αλλά και όλοι οι μεγαλοξενοδόχοι; 

Αλλά εάν επιμένεις, μια και σε έπιασε πόνος αβάσταχτος εγώ φίλε στην περίπτωση που μαζευτεί το € 1 δις για τις Ένοπλες Δυνάμεις θα σου δώσω 1.000.000 + 1 ευρώ και θα βγω και με στρινγκ στο Σύνταγμα.

Εκτός βέβαια (σου δίνω και μία ιδέα) στα δώσει ο φίλος σου Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που μόνο από την πώληση του πρώην ορφανοτροφείου της Βουλιαγμένης μπορεί να τα βρει -άλλη πονεμένη ιστορία…εκκλησιαστική περιουσία.
Μέχρι τότε Ανδρέα, θέλω να ψάλω δυνατά το επίκαιρο “Χριστός Ανέστη” και προσευχές υπέρ των μεγαλοξενοδόχων σαν κι εσένα που νοιάζονται τα Ελληνόπουλα που υπερασπίζονται την πατρίδα για 1.200€ τον μήνα.
Ζήτω η Ελλάς!
Ζήτω οι μεγαλοπαράγοντες αυτής της χώρας που πονάνε τον Ελληνικό λαό!