Η Εκκλησία έχει και φτωχούς, πεινασμένους στις τάξεις της κ. Αρχιεπίσκοπε!

Η Εκκλησία έχει και φτωχούς, πεινασμένους στις τάξεις της κ. Αρχιεπίσκοπε.Αρχιεπίσκοπε διαβάζοντας τις Κυριακάτικες εφημερίδες για άλλη μία φορά σε θαύμασα για τις δημόσιες σχέσεις. Τι μία με τον κ. Καραμούζη, την άλλη με την κα Βαρδινογιάννη. Με όλους τους γνωστούς και αξιόλογους Έλληνες.

Εξελίσσεσαι αγαπητέ και σεβάσμιε αρχιεπίσκοπε σε θρησκευτικό Ντάβλα, το Νο. 1 όπως ξέρεις δημοσιοσχεσίτη των κοσμικών.
Αρχιεπίσκοπε μήπως θα έπρεπε να βγάλεις και μία φωτογραφία με την κυρά Μαρία, που αφήνει το ένα ή τα δύο κιλά ζάχαρη από το υστέρημα της στα καρότσια στο σούπερ μάρκετ για τα συσσίτια της αρχιεπισκοπής ή τον άλλο τον φουκαρά τον συνταξιούχο που από την σύνταξη των 500 ευρώ κάθε μέρα μαγειρεύει για 50 άτομα και τα μοιράζει στην Ομόνοια σε αστέγους. Μία τέτοια φωτογραφία δεν θα βοηθούσε περισσότερο στον ρόλο του αρχιεπισκόπου;
Γιατί στο κάτω κάτω, αυτοί οι φουκαράδες, η κυρά Μαρία και ο συνταξιούχος τα βάζουν από την τσέπη τους, δεν βάζουν την βοήθεια που δίνουν από τα λεφτά της Eurbank, ούτε κερδίζουν 200.000 + το χρόνο, απλώς πεινάνε και θα πεινάσουν περισσότερο για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο τους. Μήπως μία φωτογραφία μαζί τους θα βοηθούσε.
Μήπως μία φωτογραφία με τους ανάπηρους, τις γριές και τους γέρους που δεν μπορούν με 11 ευρώ εισιτήριο να πάνε στην λίμνη της Βουλιαγμένης, την ιδιοκτησία της Εκκλησίας, που αδιαφορείς πλήρως για τον πόνο τους, να ήταν προτιμότερη;
Μήπως θα έπρεπε λιγάκι να αναθεωρήσεις τις δημόσιες σχέσεις σου; Δεν είσαι ο εκπρόσωπος του κεφαλαίου, είσαι ο εκπρόσωπος των πονεμένων και αυτών που έχουν ανάγκη.
Αρχιεπίσκοπε μήπως έφτασε η εποχή πλέον να αποχωρήσεις και να μονάσεις σε ένα κελί στο Άγιον Όρος; Διότι πλέον δεν κάνεις κακό μόνο στο image το δικό σου αλλά κάνεις μεγάλο κακό και στο image της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Και αυτά στα λέει Αρχιεπίσκοπε ένας άνθρωπος βαθύτατα θρησκευόμενος ο οποίος ανησυχεί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την χριστιανοσύνη να μην έχει μία εμπνευσμένη ηγεσία.

Πρώτη δημοσίευση 06/03/2017 ignomisou.gr