Ηρθε η ώρα της αλλαγής

Μικρός και κάτω των περιστάσεων ο Ιερώνυμος ο οποίος πριν από λίγες μέρες επιχείρησε να περάσει την προσωπική του θέση ως θέση της Εκκλησίας, σχετικά με το θέμα της Μακεδονίας γράφοντας στα παλιά των υποδημάτων του την Ιερά Σύνοδο που έχει εκδώσει ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθεί το όνομα «Μακεδονία».

Παπά Ιερώνυμε αποδεικνύεις για άλλη μία φορά πόσο άχρωμος, άοσμος και ανύπαρκτος είσαι την ώρα που η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ανάγκη από ηγέτες, εμπνευστές με όραμα για να οδηγήσουν τον κόσμο αυτές τις δύσκολες στιγμές και όχι από διεκπεραιωτές και δημοσιοσχεσίτες.

Παπά Ιερώνυμε, φύγε γιατί έχεις φτάσει στο σημείο να διαιρείς αντί να ενώνεις την Ορθόδοξη Εκκλησία μόνο και μόνο για το δικό σου παραγοντιλίκι.

Παπά Ιερώνυμε, φύγε γιατί κάνεις κακό στον κόσμο της Εκκλησίας.

Παπά Ιερώνυμε, φύγε γιατί δεν αξίζεις, γιατί απλά είσαι στον κόσμο σου και αποκομμένος από τα ουσιαστικά προβλήματα του κόσμου.

Παπά Ιερώνυμε, πιασάρικο το θέμα της Μακεδονίας. Καλό για την προβολή σου και για να κάνεις παιχνίδι στα Μέσα, δηλώσεις και επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Παραγοντιλίκι στο έπακρο, αλλά δεν είσαι και ο Πάπας.

Πότε άραγε ασχολήθηκες με τόση ζέση με την 35χρονη χασικλού στην γωνία Μεσογείων και Κατεχάκη, με τα πρεζόνια που σπάνε αυτοκίνητα όπως έσπασαν και το δικό μου στην Ομόνοια, με τον άστεγο σε ένα χωματόδρομο στην Βούλα που κοιμάται τα βράδια στο αυτοκίνητο του με το σκυλί, με τις γυναίκες που κάνουν πιάτσα στο Ελληνικό για να ταΐσουν τα παιδιά τους για να μην λιποθυμάνε από την πείνα στο σχολείο;

Ξέρεις κάποιοι από αυτούς είναι μορφωμένοι, είναι παιδιά του Θεού που εσύ υπηρετείς και έχασαν τον δρόμο τους. Κι άμα μιλήσεις μαζί τους -όπως μιλάω κι εγώ, μάλλον θα εκπλαγείς κι αν έχεις και λίγη τσίπα μπορεί και να ντραπείς.

ΠΟΤΕ δεν καταδέχτηκες να μιλήσεις μαζί τους, γιατί απλά αυτό δεν θα σου πρόσθετε το κύρος του παράγοντα, δεν θα είχε κανάλια και δηλώσεις που σε κάνουν να φουσκώνεις σαν παγόνι…

Παπά Ιερώνυμε, φύγε γιατί τι κι αν εσύ δεν ασχολείσαι υπάρχουν άλλοι φωτισμένοι Μητροπολίτες σαν τον Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο που ασχολούνται με τα προβλήματα του κόσμου ουσιαστικά.

Που ακούνε την φωνή του λαού. Αφουγκράζονται τον πόνο των συνανθρώπων μας και είναι δίπλα τους και όχι δίπλα στον κάθε Ρουβά και σε άλλους ανύπαρκτους μαϊντανούς όπως εσύ που θέλεις να πάρεις δόξα από την δόξα τους στις κοσμικές στήλες.

Και δεν μιλάω τυχαία για τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο που είχα την τύχη να γνωρίσω όταν ήμουν στέλεχος στο Grand Resort Lagonissi.

Συγκροτημένος και σεμνός. Ένας σπουδαίος επιστήμονας που σπούδασε στο Harvard, στο ΜΙΤ, στα οποία δίδαξε ενώ παράλληλα εργαζόταν στη NASA ένας φωτισμένος ηγέτης, ένας άνθρωπος που επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο της καρδιάς του και όχι τα μεγαλεία της ακαδημαϊκής κοινότητας. Που υπηρετεί την ελπίδα και την αγάπη.

Από τη NASA ο αστροφυσικός και όχι μόνο, κατά κόσμον Νικόλαος Χατζηνικολάου, γύρισε στην Ελλάδα για να φορέσει το καλυμμαύκι του μοναχού.

Ε, δεν είναι και λίγο να αφήνεις πίσω μία τέτοια λαμπρή καριέρα.

Και σε σύγκριση μαζί σου Παπά Ιερώνυμε, που προσπαθείς με το ράσο σου να χτίσεις λαμπρή καριέρα μόνο μία λέξη υπάρχει: Οι αταίριαστοι.

Παπά Ιερώνυμε, φύγε γιατί ούτε θυμό δεν μας προκαλείς πια. Μας προκαλείς κάτι χειρότερο…αηδία.

Αλέξιος Κοιμήσης
Ένας ευλαβής Ορθόδοξος Χριστιανός.