Και στην ούγια γράφει Καραμούζης…

Και άλλος ένας Καραμούζης μαζί μας.
Ο πατέρας επικεφαλής στην Eurobank και ο υιός Βασίλης βοηθός γενικός διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα.
Καλά πότε έγινε διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και διέπρεψε ο Βασίλης Καραμούζης, ποιά τα κριτήρια του διαγωνισμού και της επιλογής του και πότε βγήκαν τα αποτελέσματα; Ποτέ!

Θαύμα, θαύμα της Παναγιάς της Αξιοκρατούσας ο διορισμός του Βασίλη Καραμούζη.
Με τις ευλογίες όλου του lobby και υπό τις εντολές της Αγίας Οικογένειας που έχει υπό την σκέπη της όλο το Καραμουζέικο.
Αυτό κι αν είναι αναπτυξιακή φυγή -που ευαγγελίζεται ο πατήρ Καραμούζης- αλλά προς τα…πίσω.
Και μου θυμίζει τα πίσω, τότε στην 10ετία του ’90 που ο πατέρας Μητσοτάκης φόρτωσε στην Εθνική Τράπεζα τον υιό του Κούλη και σημερινό Πρόεδρο της ΝΔ με μισθό 5.000.000 εκατ. δραχμές τον μήνα!

Αλλες εποχές; Μπα ίδιες εποχές…τελικά.
Σ’ αυτή την χώρα για άλλη μία φορά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Παρά την διαφθορά και την διαπλοκή όλα αυτά τα χρόνια, η οικογενειοκρατία καλά κρατεί.

Οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια κέντρα εξουσίας και ο κοσμάκης να υποφέρει.
Οι ίδιοι άνθρωποι που τολμάνε και δείχνουν με το δάχτυλο τον κοσμάκι που έχει χάσει την δουλειά του και δεν έχει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αρπάζουν τα σπίτια των ανέργων με κατασχέσεις.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν οράματα και σχέδια να βγάλουν την χώρα από την κρίση και νομίζουν πως ξεχάσαμε το μερίδιο συμμετοχής τους στην κατρακύλα.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που προτείνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αυξήσεις σε πακέτα μισθών, ιδίων, συγγενών και φίλων που έχουν βολέψει.

Για να αφήσει λοιπόν την λαμπρή καριέρα του στο εξωτερικό ο υιός Καραμούζης και να συνεχίσει στην Ελλάδα της κρίσης “είναι πολλά τα λεφτά Αρη”.

Τόσα πολλά πια σε όλη την οικογένεια. Του Νίκου Καραμούζη 200.000+…του υιού, αλήθεια, πότε θα μας πείτε πόσο πάει;
Και πόσο κακός πατέρας είσαι τελικά βρε Νίκο. Ακόμα και αν ο γιός σου Βασίλης, άξιζε την θέση από ηθικής πλευράς και μόνο, έπρεπε να τον προστατεύσεις και να τον αφήσεις μακριά από τέτοια…κόλπα. Ή να αποχωρήσεις εσύ από την ενεργό δράση και να τον αφήσεις να ανοίξει δρόμο.

Και αναρωτιέμαι με όλα αυτά -που άλλο…κακό να μην μας βρει- δεν σας χει απομείνει τσίπα πια;
Τόσο απροκάλυπτα δείχνετε ότι έχετε γραμμένο τον κόσμο στα “παλιά των υποδημάτων σας;”
Ο,τι δεν πτοείστε από τίποτα κι από κανένα; Μήπως έχεις κι άλλο γιο βρε Νίκο και τον ετοιμάζεις για καμιά Πειραιώς; Αντε με το καλό.

Μόνο αυτά τα έρημα και χιλιάδες παιδιά με αξιόλογα μεταπτυχιακά, σκέπτομαι. Ερημα παιδιά που με τα μεταπτυχιακά τους και τα άριστα στα πτυχία τους τυλίγουν σουβλάκια, σερβίρουν καφέδες για εξευτελιστικό μεροκάματο γιατί είχαν την ατυχία να έχουν πατέρα εργάτη, βιοπαλαιστή, μεροκαματιάρη, άνεργο και πολύ περισσότερο πατέρα εκτός κυκλωμάτων.

Και να ξεκαθαρίσουμε δεν έχω τίποτα με τα πρόσωπα. Εχω με τις πρατικές, που συνεχίζουν τα ίδια πρόσωπα…Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Και οι επικεφαλής της Εθνικής πως αποδέχτηκαν κάτι τέτοιο; Τί είδους παιχνιδάκια είναι αυτά Θωμόπουλε με τον υιό Καραμούζη σε κρίσιμη θέση στην Εθνική και τον πατέρα Καραμούζη επικεφαλής ανταγωνιστικού Τραπεζικού Ομίλου;
Τι deal θα γίνεται με τους πελάτες;
Οταν δεν εγκρίνει τα δάνεια για επενδύσεις η Εθνική και ο Βασίλης Καραμούζης, οι πελάτες θα πηγαίνουν στην Eurobank του Νίκου Καραμούζη για δάνειο;
Τί ετοιμάζεται στην πλάτη των μετόχων;

Ποιά ομερτά κρατάει κλειστά τα στόματα και δεν μιλάει κανείς; Ομως η ιστορία έχει δείξει τον δρόμο και μην το ξεχνάτε.

Και ο δρόμος είνα ένας. Να ξεβρωμίσουμε από τις παρεούλες και τα σκυλολόγια που χρόνια λυμαίνονται αυτή την χώρα.