Λίμνη Βουλιαγμένης: Ένα συνεχές ανθρωπιστικό έγκλημα χωρίς τιμωρία

Στην Βουλιαγμένη βρίσκεται η μοναδική ιαματική λίμνη στην Αττική, δηλαδή η μοναδική ιαματική λίμνη για 5 εκατ. ανθρώπους. Πρόκειται για μία λίμνη η οποία έχει την ίδια θερμοκρασία 12 μήνες το χρόνο, γνωστή εδώ και 2.000 χρόνια για τις θεραπευτικές της ιδιότητες.

Η λίμνη δημιουργήθηκε όταν τμήμα της οροφής ενός μεγάλου υπόγειου σπηλαίου κατέρρευσε, περίπου την εποχή που έζησε ο Ιησούς, λόγω της διάβρωσης και των τεκτονικών κινήσεων, και γι’ αυτό δεν υπάρχουν αναφορές γι αυτή στην αρχαιότητα. Βρίσκεται μισό μέτρο ψηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας και εντάσσεται στις περιοχές Natura 2000.
Εδώ και 2.000 χρόνια, άνθρωποι κυρίως ηλικιωμένοι, με προβλήματα υγείας ζητούσαν γιατριά και ανακούφιση από τους πόνους στα ιαματικά νερά της Λίμνης της Βουλιαγμένης. Αυτό μέχρι να πάθει το ατύχημα ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας. Ο Κασιδόκωστας είχε γεννηθεί στην Βουλιαγμένη και από μικρός βιοπορίζονταν από τη Λίμνη. Συγκεκριμένα μάζευε την λάσπη από την λίμνη την οποία και πουλούσε για τις ιαματικές της ιδιότητες.
H ιδιοκτησία της λίμνης είναι της Εκκλησίας της Ελλάδος, επηρεάζουν όμως τις τύχες της, εκτός από την Εκκλησία της Ελλάδος, ο Δήμαρχος, το Υπουργείο Τουρισμού και φυσικά η κοινή γνώμη ειδικά της Βουλιαγμένης.
Ξαφνικά μετά το ατύχημα του Κασιδόκωστα η λίμνη απέκτησε από τα ακριβότερα εισιτήρια, 11 ευρώ παρακαλώ το άτομο. Έντεκα ευρώ καλείται να πληρώσει ο άρρωστος και πονεμένος ηλικιωμένος για να μπορέσει να κάνει μπάνιο και να γίνει καλά. Να μην πονάει. Δεν είναι λίγα λεφτά αν προσθέσεις και τα εισιτήρια του λεωφορείου και ένα σάντουιτς. Ξαφνικά άνθρωποι που έβρισκαν γιατρειά και ανακούφιση στα ιαματικά νερά της λίμνης τώρα, μετά την θηριώδη αύξηση της τιμής του εισιτηρίου και δεν έχουν την δυνατότητα να κολυμπήσουν στη Λίμνη. Πρόκειται για αυτούς που δεν μπορούν να πάνε στα πολυτελή σπα και να πληρώσουν μία περιουσία, παρόλο που κανένα από αυτά δεν έχει τις θεραπευτικές ιδιότητες των νερών της λίμνης.
Όλα αυτά γεννούν μία σειρά ερωτήματα:
– Ποια είναι η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τη λίμνη της Βουλιαγμένης. Παλαιά έκανε κουμάντο ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας, τώρα ποιος κάνει «κουμάντο»; Ποιοι είναι οι μέτοχοι; Ποιο είναι το ετήσιο ενοίκιο; Πότε έγινε ο διαγωνισμός και κατοχυρώθηκε η λίμνη στους σημερινούς ενοικιαστές;
– Ποιανού ιδέα ήταν να φτάσει το εισιτήριο σε αυτό το ποσό, «εκτελώντας» τους ηλικιωμένους του Λεκανοπεδίου με αποτέλεσμα (πιθανόν και αυτή να ήταν η στόχευση) η λίμνη έχει γεμίσει από χοντρούς Ρώσους πελάτες και τις νεαρές ερωμένες τους.
– Η Λίμνη είχε νοικιαστεί από εταιρεία, αγνώστων μετόχων, για 28 χρόνια. Έχει γίνει έναρξη, εκκίνηση των 28 ετών; Σε ποιο έτος βρίσκεται η ενοικίαση της Λίμνης. Έχεις σχέση ο Πάρις Κασιδόκωστας με την λίμνη; Έχει σχέση η Αγία Οικογένεια με την Λίμνη Βουλιαγμένης;
– Όσον αφορά τον Αρχιεπίσκοπο, αρχιεπίσκοπε το ποίμνιο σου υποφέρει, πονάει δεν μπορεί να κάνει ένα μπάνιο να θεραπεύσει τα άρρωστα κόκαλά του και εσύ κάνεις την «γλάστρα» του κάθε Καραμούζη και της κάθε Eurobank (πολιτικά μιλώντας πάντα και με όλο τον σεβασμό που τρέφω προς το πρόσωπο του αρχιεπίσκοπου). Ο πόνος και η θεραπεία μέσω ενός φυσικού δώρου του Θεού δεν σε απασχολεί; Δεν επικοινωνείς με το ποίμνιό σου; Δεν παίρνεις κανένα μήνυμα από τον Θεό; Έπρεπε να είσαι ο πρώτος στην Λίμνη της Βουλιαγμένης που θα καταργούσες το εισιτήριο για όλους τους συνταξιούχους και τους αναπήρους.
– Δήμαρχε των τρία Β όταν είναι να μιλήσεις για αεροπορικά ατυχήματα σε βλέπουμε σε όλες τις τηλεοράσεις και μας δείχνεις τι σπουδαίος αεροπόρος είσαι. Μήπως θα έπρεπε να μας δείξεις τι σπουδαίος δήμαρχος είσαι επεμβαίνοντας στο σκάνδαλο για το «απάνθρωπο» εισιτήριο της Βουλιαγμένης; Μήπως θα έπρεπε να κάνεις κάτι, να πεις κάτι για το σκάνδαλο που έρχεται με τον Αστέρα και την απάνθρωπη συμπεριφορά των καινούργιων «αραβοτουρκομουσουλμάνων» ιδιοκτητών για το τσιμπούσι στον Αστέρα; Μέχρι και τον Γιατρό απέλυσαν μετά από 24 χρόνια πίστης στον Αστέρα και προσέλαβαν έναν καινούργιο τάχα για γιατρό εργασίας.
Σεβαστέ Αρχιεπίσκοπε, ξέρεις πολύ καλά ότι όταν ανέλαβα τον Αστέρα τον ανέλαβα ζημιογόνο και τον έκανα μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της Ελλάδος, ούτε οι μεγάλες εταιρείες μάνατζμεντ που δόθηκε μετά ο Αστέρας μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις δικές μου επιδόσεις. Σου κάνω μία πρόταση. Να αναλάβω εγώ την διοίκηση της λίμνης, όπως μου το είχε ζητήσει μία εποχή ο Γρηγόρης ο Κασιδόκωστας, με την ομάδα της επιλογής μου χωρίς καμία αμοιβή ούτε για μένα ούτε για την ομάδα μου με προϋπόθεση ότι όλοι οι συνταξιούχοι άνω των 65 και οι ανάπηροι οποιασδήποτε ηλικίας να μπαίνουν δωρεάν και με την υπόσχεση ότι τα σημερινά έσοδα της Εκκλησίας από την ενοικίαση της λίμνης στον άγνωστο ενοικιαστή τουλάχιστον θα τριπλασιαστούν υπό την διοίκηση τη δικιά μας και την ευλογία και εποπτεία της Εκκλησίας. Και όλα τα οικονομικά θα ελέγχονται από τις οικονομικές υπηρεσίες της Εκκλησίας. Εμείς θα κάνουμε διοίκηση αλλά τον έλεγχο τον οικονομικών θα έχει ο ιδιοκτήτης, η Αγία Εκκλησία. Τόλμησε επιτέλους Αρχιεπίσκοπε κάτι καλό για το ποίμνιό σου και όχι για τις διάφορες άγιες Οικογένειες, είτε αυτές είναι επιχειρηματικές είτε τραπεζικές είτε τουρκοαραβομουσουλμανικές. Διότι και ο Αστέρας Αρχιεπίσκοπε εμμέσως ανήκει στην Εκκλησία σαν ο μεγαλύτερος μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας η οποία εξακολουθεί να έχει ένα μικρό ποσοστό του Αστέρα. Aναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν ο μεγαλύτερος μέτοχος της Εθνικής να μην έχει εκπρόσωπο στο καινούργιο Δ.Σ. του Αστέρα και να είναι στο Δ.Σ. ο… Πάρις Κασιδόκωστας.

Πρώτη δημοσίευση 23/02/2017 ignomisou.gr