Με τέτοια καπέλα σοβαρή διπλωματία δεν γίνεται

Κυβέρνηση Τσίπρα και πιο ερασιτέχνες δεν γίνεται.
Η μία μετά την άλλη οι χώρες απελαύνουν τους Ρώσους διπλωμάτες κι εμείς στην Ελλάδα σφυρίζουμε αδιάφορα, αψηφώντας ότι η σχέση αγάπης Πούτιν-Ερντογάν απειλεί την χώρα μας που έχει ανοικτά μέτωπα τόσο στην Τουρκία όσο και στα Βαλκάνια.

Οι ΗΠΑ και 14 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαντούν με το δικό τους τρόπο και συντονισμένα στη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του σε βρετανικό έδαφος, ενώ η ρώσικη διπλωματία κάνει λόγο για “εχθρική πράξη” με συνέπειες που θα απαντηθεί λέει.

Η Ουάσιγκτον ταυτόχρονα με Καναδά, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία, Δανία, Ολλανδία, Λιθουανία καθώς και άλλες χώρες μεταξύ των οποίων η Αλβανία και η Φύρομ ανακοίνωσαν απελάσεις Ρώσων διπλωματών -μεταξύ των οποίων βρίσκονται και στελέχη της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ- δηλώνοντας αλληλεγγύη απέναντι στην Μεγάλη Βρετανία και η Ελλάδα τίποτα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα παίζει με τα σπίρτα στην πυριτιδαποθήκη της γειτονιάς μας τόσο από την πλευρά των Βαλκανίων όσο και από την πλευρά του Αιγαίου, την ώρα που η Άγκυρα μας παίζει στα ζάρια.

Από τις εθνικιστικές εξάρσεις στα Βαλκάνια έως τα επεισόδια με την Τουρκία στο Αιγαίο και στα σύνορα μας, τέτοιες κινήσεις φλερτ με τον Πούτιν, οδηγούν σε ελλιπή κάλυψη μας από την Ευρώπη και το NATO και τινάζουν στον αέρα την εσωτερική μας ασφάλεια.

Καλά που ανήκουμε τελικά ως κράτος και που αναζητούμε συμμάχους;
Ανήκομεν εις την Δύση ή στην Ανατολή;
Που κοιτάμε;
Μάλλον γκαβοί είμαστε και ότι του “φανεί του Λωλοστεφανή”, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο σκηνικό με εστίες έντασης που μπορούν να πυροδοτήσουν ανάφλεξη, ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Καλά από ποιους ζητάμε στήριξη τις δύσκολες αυτές στιγμές με τους Τούρκους που αλωνίζουν στην κυριολεξία μέσα στα σπίτια μας και με την Άγκυρα να ελέγχει τις προσφυγικές ροές;
Ποιοι είναι οι σύμμαχοι μας;

Ο Ερντογάν το κολλητάρι του Πούτιν διαμηνύει στην Ευρώπη με θρασύτητα ότι για να μας δώσει πίσω τους δύο ομήρους στρατιωτικούς πρέπει να του δώσουμε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Έτσι ωμά και απροκάλυπτα.

Τα κολλητηλίκια Πούτιν-Ερντογάν είναι γνωστά. Κι εμείς στηρίζουμε τον Πούτιν που στηρίζει τον Ερντογάν ο οποίος παραβιάζει τα εδάφη μας, μας προκαλεί σε πόλεμο και κρατάει ομήρους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και γράφει στα αχαμνά του όλη την παγκόσμια κοινότητα.

Η Αθήνα λέει «όχι» σε απέλαση Ρώσων διπλωματών και…μοιράζει εγκεφαλικά με μία πράξη που δεν έχει καμία λογική. Μία πράξη που μας βάζει σε επικίνδυνα μονοπάτια και μας απομονώνει από τους συμμάχους μας. Μας απομονώνει από όλη την Ευρώπη που πήγε κόντρα στον Σουλτάνο για τους δύο στρατιωτικούς μας.

Που πας βρε Καραμήτρο Αλέξη;

Ο Τσίπρας θέλοντας να κάνει το καλό παιδί και ευελπιστώντας ότι ο Πούτιν θα δώσει λύσεις στις προκλητικές κινήσεις του Ερντογάν -καλά εδώ γελάμε- “πλανάται πλάνην οικτρά”. Θα μας πάρει και στον λαιμό του.

Γιατί απλά η σχέση Πούτιν-Ερντογάν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη σταθερότητα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Μία γειτονιά στην γεωπολιτική σκακιέρα που η Ρωσία θέλει να ελέγχει πολιτικά και στρατιωτικά, έχοντας στο πλευρό της και την Τουρκία.

Πούτιν και Ερντογάν σφήνα στην Ευρώπη με τις ευλογίες της κυβέρνησης Τσίπρα.

Να ζήσουμε να τους θυμόμαστε…