Ο προβληματικός Λόρδος…

Πάρης Κασιδόκωστας – Λάτσης και νέα ήθη στην νομενκλατούρα του Ελλαδιστάν.
Και ο Πάρης αφού ξεμπέρδεψε με τις νεανικές τρέλες του “Rich Kids”, που μοίραζαν…εγκεφαλικά στην μαμά και στον μπαμπά του το έχει ρίξει στο επίσημο.

Υιοθετεί συνήθειες αριστοκρατικών γόνων -ξέρετε αυτών του εξωτερικού που φέρουν και τίτλους ευγενίας- και κυκλοφορεί με δύο επώνυμα.

Που ξανακούστηκε στην Ελλάδα άνδρας να φέρει και το επώνυμο της μητέρας του;
Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο δεν είναι ένα οποιοδήποτε επώνυμο. Είναι επώνυμο βαρύ, με ιστορία που ανοίγει πόρτες στο εξωτερικό -γιατί στην Ελλάδα ο Πάρης δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι το ίδιο διάσημο και το επώνυμο του πατρός του Γρηγόρη.

Το μητρικό επώνυμο που ο κληρονόμος υιοθέτησε ως ενήλικας, τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα δίπλα στου πατέρα του και εμφανίζεται στα Μέσα ως Πάρης Κασιδόκωστας – Λάτσης μόνο χρήμα, αλαζονεία και εξουσία δηλώνει.

Αλλά αλίμονο αν χρειάζεται η σφραγίδα “Λάτσης” για να προχωρήσεις σε αυτή την ζωή. Να επιβάλλεις αυτά που θέλεις ή να κάνεις αισθητή την παρουσία σου.

Πόση ανασφάλεια πια; Πόση γελοιότητα; Λες και τα ονόματα φτιάχνουν τον άνθρωπο ή καθορίζουν την πορεία των κληρονόμων.

Όχι Πάρη, δεν φτάνει το όνομα σου ή τα χρήματα σου. Αρκεί το DNA. Κι αν έχεις κληρονομήσει του πατέρα σου Γρηγόρη, σίγουρα δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Για το επώνυμο Κασιδόκωστας, αλλά και για τον πατέρα σου -που είναι ακόμα εν ζωή και όλα τα καταλαβαίνει- θα πρέπει να είσαι περήφανος και όχι να υιοθετείς γελοίες πρακτικές, που υποδηλώνουν ασέβεια απέναντι στο πρόσωπο του.

Για το επώνυμο Κασιδόκωστας, θα πρέπει να είσαι περήφανος αλλά και για τον πατέρα σου που ξεκίνησε πουλώντας την λάσπη της λίμνης και κοίτα πόσο ψηλά έφτασε, ασυμβίβαστος και όλοι τον θυμόμαστε με σεβασμό και αγάπη, ενώ για σένα αναρωτιέμαι αν θα σε θυμάται ακόμα και η Τάμτα….
Ναι, είναι πολλά τα λεφτά, αλλά τόσο ξεπούλημα πια;

Επίσης κι αν έχεις κληρονομήσει το DNA του παππού σου Γιάννη, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.
Τα υπόλοιπα είναι απλές αναφορές σε ταυτότητα και κοσμικούς κύκλους που σου αρέσει να κυκλοφορείς.

Δηλαδή με το Λάτσης που κοτσάρισες στο επώνυμο σου διαφημίζεις τι; Την ευστροφία σου, την ομορφιά σου, τα πλούτη σου;

Δηλαδή με το Λάτσης στο επώνυμο σου, θα γίνεις ως δια μαγείας καλύτερος businessman; Θα διοικείς καλύτερα τις επιχειρήσεις σου;

Δεν είναι κακό Πάρη να είσαι πλούσιος, κακό είναι να είσαι βλάκας και να καταφεύγεις σε γελοιότητες για να υπάρχεις.

Δεν είναι κακό Πάρη να είσαι πλούσιος. Αρκεί να έχεις δουλέψει ή να δουλεύεις ως κληρονόμος και να αυξήσεις τα λεφτά της μαμάς σου.
Και γι’ αυτό δεν χρειάζεται ένα επιπλέον επώνυμο, χρειάζεται μυαλό…

Κι αναρωτιέμαι βρε Πάρη, αν η μητέρα σου δεν ήταν η Μαριάννα Λάτση, αλλά η Μαριάννα “Χ” και παγκοσμίως άγνωστη πως θα μπορούσες να επιβιώσεις και να κάνεις καριέρα ως ένας…ταπεινός Κασιδόκωστας;

Καλά βρε Πάρη μέσα στους τόσους κροίσους Έλληνες κληρονόμους -π.χ. όπως οι Βαρδιονογιάννηδες- είσαι ο μόνος προβληματικός που για να επιβιώσεις χρειάζεσαι δύο επώνυμα;

Βρε Παρούλη σε όλη την οικογένεια είσαι ο μόνος προβληματικός; Η αδερφή σου Εριέττα γιατί χρησιμοποιεί το επώνυμο του πατέρα της Κούρκουλου;
Κι αυτή καριέρα δεν θέλει να κάνει;