Πολιτικά ήθη προς αποφυγήν

“Σημεία και τέρατα” γράφει το Κυριακάτικο “Πρώτο θέμα” ότι γίνονται στο υπουργείο Τουρισμού, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας κάνει επίδειξη διαφάνειας και τιμιότητας.

Γιατί δεν αρκεί να είσαι τίμιος, πρέπει να το δείχνεις και να το υποστηρίζεις με τις πράξεις σου στην πολιτική αρένα και να μην αφήνεις περιθώρια για υπονοούμενα και δεύτερες σκέψεις.

Ο σύζυγος της υπουργού Έλενας Κουντουρά, Σαράντης Παπαχριστόπουλος και πρώην εκδότης βρίσκεται -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας- δίπλα της στο υπουργείο, κάνει κουμάντο, δίνει εντολές και μοιράζει παρατηρήσεις στους υπαλλήλους.

Νέα ήθη και συνήθειες τραγελαφικές στην εποχή της “πρώτης φοράς αριστερά”, αλλά παιδιά πάρτε το αλλιώς γιατί θα βρείτε!

Είναι παράνομο και ανήθικο συγγενείς υπουργών χωρίς θεσμικό ρόλο να έχουν λόγο και άποψη, που δεν θα έπρεπε, ούτε στο υπουργείο να πατάνε.

Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο καλώ όλους του υπαλλήλους του ΕΟΤ και του υπουργείου να αρνηθούν να υπακούσουν στις εντολές του. Το υπουργείο και ο ΕΟΤ δεν είναι τσιφλίκι κανενός και οι υπάλληλοι δεν είναι σκλάβοι.

Και πολύ περισσότερο, δεν είναι σκλάβοι της Έλενας Κουντουρά και των συγγενών της.

Είδαμε και πάθαμε να ξεφύγουμε από τον αδερφό της κ.Κουντουρά Νίκο και τώρα φορτωθήκαμε τον σύζυγο;

Από το 2010 ο κ.Παπαχριστόπουλος έφυγε για την Αμερική όπου και ζούσε εδώ και χρόνια, αφήνοντας πίσω του χρέη -από τις εκδοτικές του δραστηριότητες- και 300 περίπου υπαλλήλους στον δρόμο.

Έκτοτε η τύχη του αγνοείται μέχρι την στιγμή του δημοσιεύματος και κάποιος από την κυβέρνηση πρέπει να πάρει επίσημα θέση για το θέμα.

Είναι αλήθεια ή όχι; Πότε γύρισε στην Ελλάδα ο κ.Παπαχριστόπουλος και ξεμπέρδεψε με τις δικαστικές του εκκρεμμότητες;

Πρωτοφανές φαινόμενο ανομίας στα χρονικά του υπουργείου Τουρισμού ο σύζυγος της υπουργού να κάνει παρασκηνιακά κουμάντο.

Να παίρνει αποφάσεις -σύμφωνα με το δημοσίευμα- για την εθνική τουριστική στρατηγική, ο πρώην μπασκεμπολίστας, ο πρώην εκδότης…να κρίνει υπαλλήλους και να κάνει παρατηρήσεις…

Ανήκουστο! Ποτέ και με καμία κυβέρνηση δεν έχει ξαναγίνει τέτοια ξεφτίλα.

Εάν είναι αλήθεια είναι ένα μελανό σημείο αναφοράς στην ανελαστική ηθική -όπως αποδυκνείεται- κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…

Έλενα, επειδή τα χρόνια της αθωότητας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, σου υπενθυμίζω ότι η Αντζελα Γκερέκου, παραιτήθηκε από την θέση της υφυπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού, “πληρώνοντας” με αυτό τον τρόπο τα χρέη προς την εφορία του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου…