Σκάει η… φούσκα!

«Πόρτα για τον χειμώνα», πιάνει ο ΣΕΤΕ. Αφού τότε αναμένεται να σκάσει η φούσκα με τον πακτωλό εσόδων των 27 και πάνω εκατομμυρίων ξένων τουριστών που οραματίζονταν από τον Μάρτιο ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέαδης Ανδρεάδης και η αρμόδια υπουργός Ελενα Κουντουρά.


Απ’ αυτό το βήμα πολλές φορές είχαμε επισημάνει πόσο επικίνδυνες ήταν οι δηλώσεις τους, με τις οποίες πουλούσαν φρούδες ελπίδες στους έρημους μικρομεσαίους ξενοδόχους που βαρυγκομούν από τους δυσβάσταχτους φόρους και με τις οποίες φρόντιζαν να δημιουργήσουν παράλληλα θετικό κλίμα για τους υποψήφιους επενδυτές.
Ο ΣΕΤΕ απεγνωσμένα έστω και την τελευταία στιγμή προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις από την φούσκα που θα σκάσει σε λίγους μήνες με τα επίσημα στοιχεία για την κίνηση των ξένων τουριστών στην χώρα μας.
Σε δελτίο τύπου του κάνει λόγο ότι είναι «ορατός πλέον ο κίνδυνος, το 2016, παρά την αυξητική τάση των αφίξεων, όχι μακράν του αρχικού στόχου των 25 εκατ. (συν 2,5 εκατ. από την κρουαζιέρα), τα τουριστικά έσοδα να κλείσουν σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα των προσδοκώμενων, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επταμήνου της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία καταγράφουν πτώση -5% ή υστέρηση 346 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι».
Καλά που τα λέτε αυτά; Λες και έχουμε ασθενή μνήμη, για το κλίμα υπεραισιοδοξίας που κρατάγατε μήνες τώρα με «νύχια και με δόντια».
Πώς φτάσαμε ως εδώ;
Για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η υπερφορολόγηση που αποδέχτηκε ο κλάδος και δεν κάνετε τίποτα κύριοι του ΣΕΤΕ για να αποτραπεί και ο δεύτερος ότι μαζέψαμε τους φτηνοτουρίστες αφήνοντας στην Ισπανία και στην Κύπρο τους επισκέπτες υψηλού εισοδήματος.
Α, ρε γλέντια και την νύφη πληρώνει ο έρημος ξενοδόχος!

Πρώτη δημοσίευση: 20/09/2016 ignomisou.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0