Της Αγίας Οικογενειοκρατίας το ανάγνωσμα

Έφτασε ο καιρός που πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι οι Έλληνες για τα «στραβά και τα ανάποδα».

Πατήρ και υιός σε στρατηγικές τραπεζικές θέσεις και όλοι τηρούν σιγή ιχθύος, για το ηθικό του θέματος. Νεποτισμός και φοβική κοινωνία.

Ναι, στην γνωστή υπόθεση αυτοδύναμης οικογενειοκρατίας αναφέρομαι.

Ο πατέρας Νίκος Καραμούζης επικεφαλής στην Eurobank και ο υιός Βασίλης βοηθός γενικός διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα.

Καμία διάσταση δεν πήρε το θέμα και κανένας δημοσιογράφος δεν ασχολήθηκε με την πρόσληψη.

Και περίεργο γιατί σε αντίστοιχη περίπτωση ο Τύπος θα είχε οργιάσει για προσλήψεις «από το παράθυρο», για προσλήψεις «κολλητών», για προσλήψεις «οικογενειοκρατία», για προσλήψεις «οικογενειακό δικαίωμα» και άλλα τέτοια.

Ο ένας ράβει και ο άλλος κόβει κατά το δοκούν των κοινών συμφερόντων.

Και όπως προανέφερα το θέμα είναι ηθικό, με πινελιές αμφιβολίας ως προς τον τρόπο πρόσληψης αλλά και ως προς τον τρόπο που ο Βασίλης Καραμούζης, προασπίζεται τα συμφέροντα των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας, έχοντας τον πατέρα του επικεφαλής σε ανταγωνίστρια Τράπεζα…

Και όπως έχω ξαναγράψει «όταν δεν εγκρίνει τα δάνεια για επενδύσεις η Εθνική και ο Βασίλης Καραμούζης, οι πελάτες θα πηγαίνουν στην Eurobank του Νίκου Καραμούζη για δάνειο;».

Αγαπητέ Νίκο πραγματικά πιστεύεις ότι ο εντιμότατος Καρατζάς τον οποίο όλοι υπηρετήσαμε οι αείμνηστοι Μαγκάκης και Μαύρος, ο Αράπογλου και άλλοι πολλοί που υπήρξαν Διοικητές της Εθνικής τράπεζας και άφησαν ιστορία με την εντιμότητα σου θα επέτρεπαν ποτέ αυτές τις μαϊμουδιές;

Δεν διδάχτηκες τίποτα απ αυτούς τους πεντακάθαρους ανθρώπους που με ορισμένους υπηρέτησες και σε αγκάλιασαν;

Θα σου δώσω μια συμβουλή. Πάρε αγκαλιά το παράσημο που σου έδωσε ο Ιερώνυμος πάρε και τον Ιερώνυμο μαζί σου, πάρε κι ένα ηλιόλουστο ασκητικό δώματα στο Αγιο Όρος, παραιτηθείτε και οι δυο από τα οφίτσια σας πάρτε μια φωτογραφία του Χριστόδουλου και του Καρατζά και πηγαίνετε να μονάσετε.

Έγινε αξιοκρατικά η πρόσληψη ή είναι στο πλαίσιο οικογενειοκρατίας, ημετέρων;
Πότε έγινε ο διαγωνισμός της Εθνικής;
Με ποια κριτήρια προσελήφθη ο αγαπητός υιός Καραμούζης;
Υπήρχαν και άλλοι υποψήφιοι;
Και αν ναι, ποια τα προσόντα τους;

Εύλογα τα ερωτήματα -ενός απλού μετόχου της Εθνικής- και απαντήσεις δεν υπάρχουν…

Το Καραμουζέικο σε πλήρη τραπεζική ανάπτυξη και οι μέτοχοι ακόμα δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται.

Υπάρχει όμως ελπίδα, σαν ξυπνήσει η αίσθηση δικαίου και ξεσηκωθούμε για όλα τα «στραβά και τα ανάποδα».

Αν όλοι ξεκινήσουμε μέτοχοι και πελάτες και κάνουμε έγκληση και αγωγή στην σημερινή ηγεσία της Εθνικής, ίσως βάλουν μυαλό.

Απλώς για την ενημέρωση σας, μια έγκληση στοιχίζει 70 εύρω και όσοι περισσότεροι μαζευτούν τόσο θα μοιραστεί το ποσό του παράβολου.

Δηλαδή, αν μαζευτούν 70 άτομα από 1 εύρω θα δώσουμε κάλο μάθημα σημερινή ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας και στο Καραμουζέικο.