Η αλήθεια «πονάει»: Μας έχουν για «δευτεράντζες»!

Η χειρότερη χρονιά της 10ετίας για τον Τουρισμό το 2016, που δείχνει ότι η χώρα μας μάζεψε φθηνοτουρίστες, λόγω της ανύπαρκτης πολιτικής της.

Ούτε όταν καίγονταν η Αθήνα δεν πάθαμε τέτοια πανωλεθρία, ενώ στο απόηχο των αρνητικών γεγονότων για την χώρα το 2011 είχαμε αύξηση 9,5% τουριστών με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Τράπεζας της Ελλάδος, με μέση κατά κεφαλή δαπάνη τουρίστα 639€, που σήμερα μειώθηκε τραγικά.
Η ατελέσφορη πολιτική τόσο της κ. Κεφαλογιάννη όσο και της κ. Κουντουρά (που αποδείχτηκε ότι με τα ταξίδια της μόνο άφραγκους τουρίστες μπορεί να μαζέψει στην Ελλάδα) κατρακύλησε για φέτος τους δείκτες σκορπίζοντας στους ανέμους τις ελπίδες των επιχειρηματιών για ανάκαμψη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η μέση δαπάνη ανά ταξίδι μειώθηκε το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου κατά 9,3% φθάνοντας σε 546,6€ και τον Σεπτέμβριο μειώθηκε κατά 10,1% στα 523,4€.
Στην Ισπανία αντίθετα που μάζεψε τον Σεπτέμβριο την ελίτ από τις ακυρώσεις στην Τουρκία και όχι τους φθηνοτουρίστες η μέση δαπάνη ανά ταξίδι των ξένων επισκεπτών ήταν κατά 92,1% αυξημένη δηλαδή στα 1.005€ σε σχέση με τη δαπάνη των επισκεπτών στην Ελλάδα τον ίδιο μήνα.
Εάν δηλαδή είχαμε καταφέρει να κρατήσουμε την ανοδική δυναμική μας και πετυχαίναμε τους στόχους της Ισπανίας αντί για 12€ δις το 9μηνο θα είχαμε σχεδόν 24€ δις.
ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, ΠΟΞ, Κουντουρά και Κεφαλογιάννη αντί να κοιτάτε τα χάλια σας και τις ευθύνες που κουβαλάτε για την αισχρή αυτή κατάσταση που δημιουργήσατε τολμάτε και με θράσος να κουνάτε το δάχτυλο και κάνετε και υποδείξεις.
Η λέξη παραιτηθείτε γράφεται με «αι».

Πρώτη δημοσίευση: 23/11/2016 ignomisou.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0