Τα «κοράκια» καραδοκούν στον τουρισμό…

Τα «κοράκια» καραδοκούν στο ξεπούλημα των ξενοδοχείων και όσοι νομίζουν ότι η μετατόπιση το 2018 του φόρου διανυκτέρευσης θα τους σώσει πλανώνται πλάνην οικτράν. Μεσσίες δεν υπάρχουν.

Οι ηγεσίες πολιτείας και φορέων κινούνται σε έναν άλλον παράλληλο πλανήτη παίζοντας παιχνίδια σε βάρος του Ελληνικού Τουρισμού.
Επιβεβαιωθήκαμε σε ότι έχουμε γράψει μέχρι τώρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ μοίρασε φρούδες ελπίδες και αργό θάνατο στους μικρομεσαίους ξενοδόχους, που αποτελούν και την πλειοψηφία. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κ.Ανδρεάδη να σταθεί «αλληλέγγυος μπροστά σε έναν εξωφρενικό φόρο» δίνοντας παράταση ζωής στον μεγάλο ασθενή, αποσιωπώντας τον γενικό φορολογικό Αρμαγεδδώνα.
Και με την υπεροχή του παίχτη –και του αποσβολωμένου ακροατηρίου του Μεγάρου Μουσικής- ο πρωθυπουργός έβαλε και στοιχήματα ότι όλα φέτος θα πάνε καλά.
Στο ίδιο μήκος κύματος αισιοδοξίας και η αρμόδια υπουργός με την «εθνική υπόθεση» του Τουρισμού και «ζήσε Μαύρε μου, να φας τριφύλι».
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εμφανίζονταν ευχαριστημένος στα πηγαδάκια για την «επιθετική» ομιλία του και για το τρόπαιο την παράτασης επιβολής του φόρου, ενώ νωρίτερα από το βήμα είχε ανακάλυψε ότι ο κλάδος «είναι στην κόψη του ξυραφιού». Ποιος; Ο κ.Ανδρεάδης που μέχρι πρόσφατα -παρά τα δυσβάστακτα φορολογικά βάρη των ξενοδόχων- παρουσίαζε την κατάσταση ρόδινη. Χθες από το βήμα έκανε λόγο για τον κίνδυνο να κινηθεί αρνητικά η τουριστική κίνηση, λόγω υπερφορολόγησης λέει του τομέα . Μα καλά κ.Ανδρεάδη; Τώρα ανακαλύψατε τους φόρους; Τώρα ανακαλύψατε ότι οι ξενοδόχοι έχουν ματώσει εδώ και χρόνια; Τώρα προβληματιστήκατε;
Έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι; Για να κάνεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά, λέει ο λαός κι εσείς αναλωθήκατε  σε επιστολές διαμαρτυρίας.
Οι ηγεσίες ΣΕΤΕ, ΞΕΕ και ΠΟΞ ανήμπορες έχουν ήδη δρομολογήσει με τις αδύναμες στάσεις τους το ξεπούλημα χιλιάδων μικρομεσαίων ξενοδοχείων στα κοράκια των funds που περιμένουν εδώ και μήνες.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ στην χθεσιμή ομιλία του αναλώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος στο αγαπημένο του θέμα, τις επενδύσεις δηλαδή και τα συμφέροντα των μεγάλων μονάδων και στον φόρο διανυκτέρευσης.
Είστε ευχαριστημένος κ.Ανδρεάδη για την μετατόπιση σε 1,5 χρόνο του φόρου διανυκτέρευσης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός;
Μία συμφωνία για την οποία πρέπει ο κλάδος να σας πει και ευχαριστώ κ.Ανδρεάδη;
Μάλλον δεν έφτασαν στ’ αυτιά σας οι ψίθυροι από τα πηγαδάκια στο αίθριο του Μεγάρου κ.Ανδρεάδη…Αλλά τις αντιδράσεις επιχειρηματιών του κλάδου στα προσφιλή σας social media δεν μπορεί θα τις διαβάσατε…

Πρώτη δημοσίευση: 13/05/2016 ignomisou.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0